Marian Iancu a investit 40 milioane de euro în şase ani la Timişoara, dar clubul a ajuns în impas financiar. Pentru a recupera deficitul şi a scăpa de interdicţia de transferuri de la FIFA, bănăţenii trebuie să-l vîndă pe Pantilimon.
Poli Timişoara stă cu sabia deasupra capului în anul în care este foarte aproape de cucerirea titlului de campioană. Sub ameninţarea FIFA de a plăti datoriile de 2,5 milioane de euro, bănăţenii sînt obligaţi să-şi vîndă giuvaerul Costel Pantilimon, cotat la 4 milioane de euro. "Gulliver" este monitorizat de mai multe forţe ale Europei, printre care Arsenal, Inter sau Juventus. O altă destinaţie posibilă pentru portarul naţionalei României este Bundesliga, Schalke fiind interesată de serviciile sale.
Gura de oxigen de la TV
Peste exact o săptămînă, Poli va primi o gură de oxigen prin virarea a 1,2 milioane de euro, ultima tranşă din drepturile de televizare pentru sezonul trecut. Din aceşti bani, bănăţenii vor plăti restanţele către jucători şi salariaţii clubului, urmînd să rămînă nişte firimituri din care vor încerca plata unor prime de instalare către eventualele transferuri, jucători liberi de contract.
Zero euro pe transferuri
Dacă la începutul lui 2005 Marian Iancu investea milioane de euro în transferuri, acum la Timişoara ajung doar jucători liberi de contract. Ca o comparaţie, o dată cu instalarea lui Gică Hagi pe banca bănăţenilor în 2005 au ajuns la echipă 17 jucători noi, costurile depăşind 5 milioane de euro. În acest sezon, din vară şi pînă acum, Poli a transferat 9 jucători, toţi liberi de contract.
1,2 milioane de euro a costat transferul lui Sepsi de la Benfica, bani neachitaţi deocamdată
1,5 milioane de euro s-a plătit pentru Alex Curtean la Mediaş în 2009, cel mai scump transfer făcut de Marian Iancu
Vasluiul a păţ