Reteaua de socializare Facebook a fost, recent, evaluata de Goldman Sachs la 500 de miliarde de dolari si ar putea, pana in 2012, sa fie obligata sa publice raporturi asemanatoare celor efectuate de companiile care sunt listate la bursa.
Wall Street nu a fost atat de "agitat" din 2004, cand Google a vandut actiuni catre public pentru prima data, fiind una dintre cele mai discutate, disecate si dezbatute oferte publice de pe Silicon Valley, aminteste Vanity Fair.
Google, cel mai important motor de cautare pe Internet, si-a vandut actiunile prin intermediul unei licitatii de tip olandez, iar, pana in acel moment, nu mai existase o licitatie olandeza de asemenea dimensiuni.
Google a fost acuzata ca a incalcat procedura legala din timpul ofertei publice de actiuni, mai intai atunci cand a emis o serie de actiuni neinregistrate catre unii dintre angajatii sai, si apoi cand cei doi co-fondatori ai sai, Larry Page si Sergey Brin, au acordat un interviu revistei Playboy, publicat chiar inainte ca licitatia sa inceapa.
Cu toate acestea, actiunile companiei Google au fost tranzactionate pe bursa americana Nasdaq cu un succes triumfator.
Pentru ca Facebook sa inregistreze un succes similar, sunt de parere jurnalistii de la Vanity Fair, ar trebui sa isi aleaga un simbol de patru litere adecvat pentru piata din Nasdaq, ceva ce sa spuna "cumpara!", asa cum Google si-a ales "goog".
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg ar trebui sa fie, de asemenea, foarte atent si sa nu repete greselile reprezentantilor Google, care au recunoscut ca publicarea interviului in editia americana a revistei Playboy ar fi putut sa incalce legislatia si sa pericliteze buna desfasurare a ofertei publice initiale de actiuni.
SEC, autoritatea de reglementare a pietelor financiare din SUA, a inceput o ancheta prin care isi propune