Pregătire. Un puşti rus învaţă la centrul militar "Kaskad" cum să tragă la ţintă Sarcini. Fiecare dintre cadeţi pune osul la treabă în teren În anul 1982, în timpul unei expediţii militare făcută de armata sovietică în Afganistan, ofiţerii din trupele speciale şi-au dat seama că trupele lor nu sunt deloc bine organizate, că recruţii sunt prost antrenaţi şi că nu aveau cunoştinţe suficiente despre luptele de guerilă, ceea ce a produs numeroase pierderi. Atunci s-a ajuns la concluzia că se impune o educaţie premilitară a viitorilor soldaţi.
Astfel, în 1992, în apropiere de Moscova, a fost înfiinţat un centru militar, "Kaskad", unde sunt pregătiţi, gratis, pentru conflicte militare copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani. Micuţii, selectaţi atent înainte de a fi primiţi la "Kaskad", trebuie să fie perfect sănătoşi atât fizic, cât şi psihic, sunt învăţaţi diverse tactici militare, trec prin antrenamente extrem de dure şi învaţă să-şi ucidă cu sânge rece potenţialii duşmani, folosind arme şi muniţie reale.
După orele de curs, soldăţeii merg la antrenamentele militare, unde sunt pregătiţi în teren, pe un aşa-zis front unde se luptă cu armele în mână, dar iau şi lecţii de inginerie militară, de topografie, de scufundări, alpinism, paraşutism şi învaţă tehnici de prim-ajutor şi de supravieţuire în condiţii de război. Pregătirile dure au loc în fiecare zi, şase zile pe săptămână, timp de şase ani, micuţii războinici dovedind un curaj nebun pentru vârsta lor şi descurcându-se ca nişte adevăraţi soldaţi, cu vechime pe frontul de luptă, care ştiu cum să se apere şi să atace cu Kalashnikov-ul în mână. De două ori pe an, vara şi iarna, soldăţeii ruşi sunt duşi, timp de o lună, în tabere unde au loc exerciţii militare în toată regula şi unde micuţii trebuie să demonstreze că-şi merită un loc în trupele speciale gata să vină de hac oricărui inamic.