În plus, contribuie şi la producţia de colagen a pielii, este esenţială pentru cicatrizarea rănilor şi facilitează absorţia fierului şi a calciului de origine vegetală. Consumul necesar de vitamina C este de 110 mg zilnic, în cazul unui adult. În anumite situaţii însă această cantitate trebuie mărită, este în special cazul fumătorilor care dau gata peste zece ţigări pe zi. Odată cu venirea iernii, multe persoane fac o cură de vitamina C pentru a se proteja contra infecţiilor frecvente în această perioadă.
Este însă o soluţie-miracol? Se pare că nu. Absorbţia masivă de vitamina C sub formă medicamentoasă nu şi-a demonstrat încă eficienţa în lupta împotriva micilor probleme de sănătate din timpul iernii. Nu permite nici evitarea unei răceli şi nici tratarea ei. În schimb, se ştie că vitamina C poate atenua simptomele şi reduce durata bolii. Ideal este să vă asiguraţi, însă, necesarul de vitamina C din alimente.
Natura abundă în fructe şi legume care au calitatea de a fi excelente surse de vitamina C: kiwi, căpşune, ardei gras, coacăze, varză, pătrunjel, fără a uita de citrice (mandarine, grapefruit, portocale şi lămâi). De preferat este să consumi fructele şi legumele fie crude, fie pregătite în ultimul moment, pentru a nu-şi pierde conţinutul de vitamina C, sensibilă la căldură (fierbere) şi la oxigenul din aer.
În plus, contribuie şi la producţia de colagen a pielii, este esenţială pentru cicatrizarea rănilor şi facilitează absorţia fierului şi a calciului de origine vegetală. Consumul necesar de vitamina C este de 110 mg zilnic, în cazul unui adult. În anumite situaţii însă această cantitate trebuie mărită, este în special cazul fumătorilor care dau gata peste zece ţigări pe zi. Odată cu venirea iernii, multe persoane fac o cură de vitamina C pentru a se proteja contra infecţiilor frecvente în această perioadă.
Este însă o soluţie-mi