Este tot mai clar că aşa-numitul război al celor 1.000 de hectare dintre Brăila şi Galaţi nu se va termina vreodată, iar brăilenii şi gălăţenii par a se înţelege mai rău decât ungurii cu românii din secuime. Cât priveşte proiectul unei zone metropolitane Brăila - Galaţi, nu cred că se va concretiza vreodată, date fiind orgoliile autorităţilor locale din cele două judeţe şi oraşe.
De remarcat, mai ales, elanul autorităţilor brăilene când este vorba de a se pune contra unor acţiuni - de cele mai multe banale - ale gălăţenilor. Cum ar fi, de exemplu, problema cărţilor de identitate în cazul celor care s-au mutat deja în cartierul ANL de pe malul Siretului. Mai exact, Primăria Galaţi a botezat străzile de acolo şi i-a invitat pe locuitorii din zonă să vină să-şi facă acte de identitate pentru adresa la care locuiesc deja, unii de cinci ani de zile. Ei bine, au sărit acum şi Primăria Vădeni, dar şi Primăria Brăila, că decizia autorităţilor gălăţene este ilegală şi că n-au decât gălăţenii să-şi facă buletinele, pentru că la un moment dat va trebui să şi le schimbe, cu o adresă care să-i plaseze cu domiciliul în comuna Vădeni.
Nu zic, poate că aşa o fi normal, dar n-am înţeles ce a oprit până acum Primăria Vădeni să dea denumiri străzilor şi să-i invite pe oameni să-şi facă buletine. Asta în contextul în care construcţia acelui cartier a început în urmă cu vreo 6-7 ani. De fapt, autorităţile brăilene visează să-i aibă contribuabili pe locuitorii cartierului gălăţean Dimitrie Cantemir. Şi când zic "gălăţean" nu mă refer la amplasamentul cartierului, ci la cine l-a construit. Acum, ce să zic, nu ştiu cât de normal este să aştepţi de la Primăria Galaţi să construiască blocuri, să tragă utilităţi, să facă drumuri şi străzi, să monteze iluminat public, să creeze toată infrastructura, dar să îi taxezi tu pe locuitorii respectivi. Care ar fi justificarea? @N