Comisia Europeană vrea să afle cât de extinsă este contaminarea cu dioxină în crescătoriile germane.
Închiderea miilor de ferme din nord-vestul Germaniei nu este un semnal de alarmă, susţin autorităţile germane care subliniază că decizia este doar o metodă de precauţie. Oficialii germani au anunţat suspendarea livrărilor de ouă şi carne din crescătoriile de păsări şi porci vizate, după detectarea de dioxină în ouă.
Cazul are o dimensiune europeană, deoarece Germania şi-a avertizat toţi partenerii din Uniune prin sistemul de alertă pe care l-a acţionat la sfârşitul lunii decembrie. Reziduuri formate în timpul combustiilor, industriale sau naturale, dioxinele au fost clasate ca substanţă cancerigenă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Acum, Comisia Europeană vrea să afle cât de extinsă este contaminarea cu dioxină în crescătoriile germane.
Olivier Bailly, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, spune că „autorităţile germane au fost rugate să comunice amploarea contaminării cu dioxină şi să dea informaţii în legătură cu eventualele exporturi. Între timp, autorităţile europene au avertizat Marea Britanie că pe teritoriul său au fost exportate produse fabricate din ouă, ce ar putea fi contaminate cu produsul chimic. Autorităţile britanice au început să caute aceste produse şi să blocheze vânzarea lor în aşteptarea rezultatelor care să arate dacă ouăle folosite au fost contaminate”, a explicat purtător de cuvânt al comisarului pentru Sănătate.
Pe de altă parte, ministerul german al Agriculturii a recunoscut că Germania a livrat Olandei, în luna decembrie a anului 2010, ouă care ar putea fi contaminate cu dioxină. Magazin European cu Andreea Pietroşel
Comisia Europeană vrea să afle cât de extinsă este contaminarea cu dioxină în crescătoriile germane.
Închiderea miilor de ferme din nord-vestul Germaniei nu este un semnal d