Printre cele mai vizitate obiective turistice ale oraşului se află Palatul Parlamentului, Muzeul Satului şi restaurantele cu specific tradiţional românesc. Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Capitala României adună din ce în ce mai mulţi turişti străini.
Persoanele care vin în România în interes de afaceri preferă să petreacă măcar o zi şi în “Micul Paris”. Aproximativ 460.000 de turişti de peste graniţele ţării au vizitat anul trecut Bucureştiul. Potrivit bilanţului prezentat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului au fost mai mulţi cu 54.000 faţă de anul 2009. “Străinii vin în special pentru afaceri, însă îşi petrec măcar o zi şi în Bucureşti, plecând apoi prin ţară. Ca principale obiective, aleg Palatul Parlamentului, Muzeul Satului şi păstrează timp şi pentru o masă tradiţional românească. De asemenea, în funcţie de timp, se plimbă prin Centrul Vechi, pe Calea Victoriei sau vizitează bisericile”, şi-a exprimat părerea Traian Bădulescu, consultant în turism.
Între 100 şi 150 de euro pe zi, de turist
Statistica a fost prezentată de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la începutul acestei luni. De asemenea, ea a precizat că şi numărul străinilor care au apelat în 2010 la serviciile hotelurilor, pensiunilor sau ale altor unitaţi de cazare din Bucureşti a ajuns de la 622.000, cât a fost în 2009, la 658.000 în 2010.
Potrivit specialiştilor, creşterea numărului de vizitatori străini la noi în ţară a fost datorată şi de faptul că România a fost din ce în ce mai prezentă la târgurile de turism din afară. “Pentru un străin, o zi în Bucureşti, prin agenţie, îl costă cam 100, 150 de euro. Turul este vreo 30, 40 de euro, cazarea tot 30, 40 de euro sau chiar peste 70 de euro pentru cei care aleg aleg camere de 5 stele, iar masa tradiţională între 10 şi 20 de euro”, a mai spus Traian Bădulesc