A fost atras de muzica populară de mic şi cu ajutorul acordeonului promovează folclorul, muzica lăutărească veche şi genul cafe concert.
profil
NĂSCUT - 17 ianuarie 1969, la Râmnicu Vâlcea.
STUDII - Student în anul III la Universitatea Spiru Haret din Bucureşti, Facultatea de Muzică.
FAMILIE - Căsătorit, doi copii.
Marcel Bratu povesteşte că, iubirea şi talentul către muzică i s-a transmis de la părinţi. Mama lui a fost solistă de muzică populară în Ansamblul Ciocârlia din Bucureşti, iar tatăl acordeonist. „Studiam muzica pe furiş să nu mă vadă tata. Pentru că învăţam foarte bine la istorie, geografie şi matematică tata dorea să mă facă poliţist şi nu mă lăsa să fac muzică. Pe mine nu mă atrăgea deloc meseria de poliţist şi eu îmi doream să ajung instrumentist să cânt la acordeon, dar tata nici nu dorea să audă", îşi aminteşte Marcel Bratu. Pe furiş, a studiat acordeonul, iar la vârsta de 14 ani, a urcat pe o scenă a unui cămin cultural, când cineva l-a pus să cânte la acordeon. „Tata a rămas mască când a văzut cum cânt. Eu învăţasem să mânuiesc instrumentul de la lăutari mai bătrâni când tata nu era acasă. Mama a fost cea care mă acoperea şi mă ajuta pe partea de muzică fără să ştie tata", spune instrumentistul. Pe scena căminului cultural a cântat un vals care a încântat pe toată lumea. Un tânăr care cânta la chitară în formaţia „Tineret 2000" a fost încântat de reprezentaţia lui Marcel Bratu şi l-a căutat la domiciliu să îi ia în formaţie. „Tata nu a fost deacord sub nicio formă, dar l-a convins mama să mă lase", mărturiseşte artistul.
În turnee cu Ansamblul Doina Oltului
A cântat în formaţia „Tineret 2000" şase ani. „Cântam la nunţi, baluri şi la hore în sat. Eu nu aveam instrument pentru că tata nu a vrut să îmi cumpere, dar colegii de trupă au găsit pe cineva care avea acordeon şi m