Dorin Chiţiba şi-a făcut un stil de viaţă din cele două pasiuni pe care le are. Călătoreşte căutând trabucuri fine şi vinuri bune, de care se bucură împreună cu prietenii. Sursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIU
1 /.
Un tânăr hunedorean a dezvoltat o mare pasiune, egal împărţită, pentru vinuri şi trabucuri. Dorin Chiţiba a cheltuit deja o grămadă de bani pentru a avea sticle de "vin adevărat" şi, spune el, şi mai mulţi pentru a-şi aduce direct de la sursă trabucuri făcute după reţetele şi metodele clasice, aşa cum fumau Hemingway sau Winston Curchill.
În plus, spune că nu are de gând să se oprească din documentări, studii şi evaluări pe ambele planuri. Vrea să devină somelier şi să ajungă în Nicaragua pentru studiul trabucurilor de aici. A fost deja în Republica Domi nicană şi în Cuba.
"Trebuie să-mi fac o instalaţie de climatizare"
Dorin Chiţiba este jurist de profesie, locuieşte într-un sat de lângă Deva, iar acasă şi-a amenajat mai întâi o cramă mică, peste care mai târziu a ridicat şi un garaj. În minicrama lui, un perete întreg este ocupat de suporţi speciali pentru sticlele de vin.
Pe un raft se află şi o sticlă mare de "Babanu", dar precizează repede că ea conţine ţuică şi că se află acolo pentru că altundeva nu i-a găsit loc. Aceeaşi situaţie este şi-n cazul unei sticle mari de whisky.
În rest, sunt vreo 160 de sticle de vin din România, Spania, Portugalia, Italia, Franţa şi Germania.
Suporţii lipiţi de perete au fost aduşi din Austria. Sunt, de fapt, nişte cărămizi mari cu orificii largi, potrivite pentru sticlele de vin şi înclinate la 10 grade.
"Sticla trebuie să stea înclinată aşa încât vinul să fie tot timpul în contact cu dopul. Altfel, dopul se usucă