Pentru moment, nu se ştie cu exactitate cauza îmbolnăvirii celor zece copii. Opt din cei zece micuţi au fost transferaţi la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală şi sunt ţinuţi în carantină.
UPDATE ora 17:00: În momentul în care medicii au instituit carantina pe primul palier al secţiei de Pediatrie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, toţi copiii internaţi acolo au fost transferaţi pe cel de-al doilea palier al secţiei. Mamele micuţilor au intrat în panică. Femeile se temeau ca nu cumva şi copiii lor să fie infectaţi cu rotavirus. „Sper ca fetiţa mea să nu fi luat şi ea virusul despre care se vorbeşte în tot spitalul. Până acum, s-a simţit bine, dar, dacă i se face rău, voi cere să imi dea trimitere la Bucureşti“, spune cu îngriorare Mariana Constantin (24 de ani), una dintre mamele al cărei copil a fost plimbat de la un palier la altul.
UPDATE: ora 15:25 - Rotavirusul este un virus care atacă intestinul subţire, provocând gastroenterita acută, şi afectează 95% dintre copiii cu vârsta de până la 5-6 ani. Acest virus se transmite pe cale fecal-orală, prin contact cu mâini contaminate, precum şi cu obiecte sau suprafeţe care au fost contaminate. Există şi cazuri, însă, când virusul se transmite şi prin respiraţie sau prin apă contaminată. Infecţia cu rotavirus apare cel mai adesea iarna şi se manifestă prin diaree acută, vomă, febră şi ameţeli. Incubaţia bolii este mai mică de 48 de ore, iar debutul ei este brusc. După două zile, febra şi voma dispar. După dispariţia simptomelor, un copil mai este contagios încă 10 zile.
UPDATE: ora 13:55 - „M-am internat cu el vineri seara. Avea febră 39 şi era stricat la stomac şi vărsa. M-am speriat şi am ajuns cu el la spital“, spune Ionela Vişan (15 ani), mama lui Cristian Vişan (un an si trei luni), copilul care a rămas internat pe secţia de Pediatrie a Spitalul