Vicepreşedintele PRM Marius Marinescu s-a prezentat, luni dimineaţă, la Parchetul instanţei supreme, unde au început audierile în dosarul legat de evacuarea sediului PRM din strada Emile Zola, acuzaţiile fiind nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti şi ultraj.
Potrivit lui Marinescu, un alt executor judecătoresc ar fi constatat în urmă cu două luni, tot în timpul unei încercări de evacuare, că în sediul din strada Emile Zola funcţionează pe lângă sediul PRM şi cabinetul de europarlamentar al lui Corneliu Vadim Tudor, precum şi sediul editurii "Speranţa".
Marinescu a spus că incidentul privind evacuarea sediului ar fi "coordonat de mafie" şi că cel care a cerut evacuarea trebuia să ceară ordonaţă preşedinţială în instanţă şi pentru evacuarea celorlalte entităţi existente în sediul, nu doar a PRM.
Vicepreşedintele a precizat că a fost chemat în calitate de martor. El a spus că a depus o plângere împotriva celui care a cerut evacuarea PRM.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), transmis miercuri, poliţiştii prezenţi la evacuarea sediului au scris, în cele 14 rapoarte întocmite, că "numitul Corneliu Vadim Tudor" a ameninţat "în mod direct" executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti.
Mai mult, potrivit PICCJ, Corneliu Vadim Tudor "a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti".
Evacuarea sediului în care funcţionează PRM a început marţi dimineaţă, în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Şomăldoc, şi s-a încheiat în cursul nopţii de marţi spre miercuri. (Mediafax)
Vicepreşedintele PRM Marius Marinescu s-a prezentat, luni dimineaţă, la Parchetul instanţei supreme, unde au început audieril