Iubeşte matematica şi consideră că elevii trebuie încurajaţi să descopere toate tainele acestei discipline. Profesoara este pasionată de ski, dar a practicat şi hanbalul, gimnastica şi baschetul.
NĂSCUTĂ. 4 ianuarie 1967, Rm. Vâlcea.
STUDII. Universitatea Politehnică Bucureşti.
FAMILIE. Căsătorită, are doi copii.
Simona predă matematica la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea şi spune că întotdeauna copiii trebuie motivaţi pentru a face performanţă. „Am încercat mereu să îmbin cele mai noi metode de predare cu jocul sau activităţile didactice. De asemenea, comunicarea este foarte importantă pentru ca elevii să aibă încredere în dascălul lor şi pentru ca ei să prindă curaj", se destănuie profesoara. Încă de mică, Simona a fost un elev silitor, care a făcut performanţă la chimie, dar şi în sport.
Olimpică la chimie şi matematică
„Am încercat să învăţ bine la toate materiile şi în acelaşi timp am făcut şi sport. De la vârsta de 6 ani am mers la gimnastică, iar apoi am jucat handbal şi baschet. În gimnaziu am fost olimpică la chimie, iar pe perioada liceului, am fost olimpică la matematică", îşi aminteşte profesoara Simona Pozinărea. Dascălul afirmă că şi-a dorit apoi să ajungă la catedră urmând exemplul unui profesor foarte drag pe care îl păstrează şi astăzi în amintire. „Pentru mine, profesorul Adrian Ridiche a fost un exemplu de profesionalism, un dascăl cu mult tact care ştia întotdeauna ce să ne spună, nouă elevilor, ca să ne atragă spre tainele chimie, materia pe care o preda", mai spune Simona Pozinărea. Profesoara mai spune că de-a lungul anilor, a pregătii zeci de elevi care au făcut performanţă, mergând la concursuri naţionale şi internaţionale de matematică şi obţinând premii importante. „Majoritatea sunt copii buni, pasionaţi de anumite domenii, dar din păcate, mai sunt şi unii care nu su