Oamenii de afaceri vor ca statul să-şi plătească datoriile şi să ofere un cadru fiscal stabil
În plus, aceştia spun că este nevoie de o politică agresivă pentru a atrage banii comunitari şi deschiderea supapei parteneriatului public-privat
Încă de la începutul crizei mediul de afaceri a înaintat guvernanţilor o serie de propuneri pentru a mai contracara din efecte. Cu toate acestea, o mare parte dintre măsurile prezentate au rămas doar pe hârtie, şi mai mult, agenţii economici au trebuit să facă faţă unor serii de schimbări legislative.
În ceea ce priveşte aşteptările întreprinzătorilor pentru 2011, aceştia susţin că este prioritar ca statul să îşi achite datoriile ale căror scadenţe au fost depăşite de mult timp şi care pun în mare pericol existenţa firmelor implicate. În plus, mediul de afaceri are nevoie de un cadru fiscal stabil, de susţinere pentru investiţii, ca de altfel şi pentru atragerea banilor europeni.
Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor în Construcţii (ARACO) ne-a declarat că anul acesta întreprinzătorii au mare nevoie de stabilitate fiscală în condiţiile în care în ultimii ani mediul de afaceri a fost nevoit să facă faţă schimbărilor legislative anunţate de pe o zi pe alta. În plus, preşedintele ARACO a atras atenţia asupra importanţei creării cadrului favorizant absorbţiei banilor europeni, ca de altfel şi atragerea investitorilor în regimul parteneriatului public-privat.
"La nivel macroeconomic este absolut necesar să avem o stabilitate legislativă şi să nu se mai modifice Codul Fiscal aşa cum s-a întâmplat în ultima vreme. Se pare că pentru noi a devenit un fel de sport naţional să modificăm Codul Fiscal. În acelaşi timp, la nivel naţional avem nevoie de o politică agresivă pentru a atrage banii comunitari din moment ce până acum noi nu ne putem lăuda cu rezultate în acest sens.