Rareş practică artele marţiale din 2007, la Clubul Sportiv Kanazawa din Alexandria. Karatistul a fost premiat pentru rezultatele obţinute în anul 2010, la Gala Sportivilor alexăndreni. Cea mai remarcabilă performaţă a elevului este urcarea pe primul loc al podiumului la Cupa României de karate, stilul kumite, la categoria copii, sub 29 de kg.
Rareş Dorobanţu a început să practice artele marţiale încă de la cinci ani şi câteva luni. „ Am avut de ales la cinci ani între judo şi karate şi el ales-o pe cea din urmă. A ştiut ce să aleagă pentru că este fascinat de sport, are o memorie foarte bună, urmăreşte sportul şi are cunoştinţe în domeniu. El spunea, la un moment dat, că vrea să devină director executiv la Dinamo”, povesteşte mama lui Rareş, Adela Dorobanţu.
Cele mai multe premii, la kumite
Tânărul a fost premiat la cupele naţionale, pentru stilurile kata şi kumite. Rareş se descurcă cel mai bine la stilul de semi-contact kumite, obţinând la acesta cele mai multe clasări fruntaşe. Cea mai recentă performanţă la kumite este locul trei la Cupa „Shoto”, care a avut loc anul trecut la Braşov. Rareş s-a clasat cu echipa tot pe locul trei la „Campionatul Naţional de Karate SKDUN” de la Bucureşti.
Tot la stilul de semi-contact, kumite, elevul Şcolii nr. 3 din Alexandria a obţinut cea mai importantă performanţă: premiul I la „Campionatul Naţional de Karate SKDUN” . Anul trecut, tânărul karatist a mai reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului la „Cupa Kanazawa”, competiţie organizată de clubul alexăndrean cu acelaşi nume, care se afla la cea de-a V-a ediţie. Pentru practicarea ramurii din karate, numite kata, Rareş a reuşit în ultimii trei ani, de când practică acest sport, să adjudece un loc întâi, două locuri trei şi un loc patru, la concursurile naţionale organizate de cluburile sportive „Satori-Do”, „Musachi”, „Dojo” şi „Kanazawa”.
„