PNL si PC au semnat protocolul de functionare a Aliantei de Centru Dreapta, liderii celor doua formatiuni exprimandu-si speranta ca se va intra intr-o noua etapa a vietii politice romanesti. Ramane acum de vazut cine va avea de castigat de pe urma acestei aliante.
Candidati proprii la alegerile locale
Protocolul de functionare a Aliantei PNL-PC stipuleaza ca cele doua partide vor avea candidati proprii la alegerile locale, existand insa, ca exceptie, si posibilitatea candidaturii pe liste comune, la propunerea organismului de conducere al aliantei, CNC.
Totodata, protocolul stipuleaza ca, in cazul in care Alianta va participa cu candidat comun la Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, acesta va fi un membru al PNL, cu exceptia situatiei in care o persoana care este membru PC la data semnarii prezentului protocol va fi mai bine plasat in sondajele de opinie.
Alianta PNL-PC, inscrisa la tribunal
In ceea ce priveste alegerile parlamentare, cele doua partide componente ale Aliantei PNL-PC vor participa cu candidati comuni, care vor fi prezentati in numele Aliantei sub semnul electoral al acesteia.
Alianta va prezenta candidati in colegiile eligibile astfel incat sa asigure PC un numar de cel putin 12 colegii eligibile pentru Camera Deputatilor si noua colegii eligibile pentru Senat.
Presedintele - din partea PNL, premierul - desemnat de partidul cu cei mai multi parlamentari
In protocol se mai stipuleaza ca Alianta PNL-PC va sustine, atat in ipoteza alegerilor prezidentiale la termen, cat si a celor anticipate, un membru al PNL.
Protocolul prevede ca decizia de desemnare se supune validarii organismelor statutare competente ale PNL si PC, in conformitate cu procedurile statutare ale fiecarui partid si ca, din momentul validarii, candidatul este reprezentantul Ali