În timp ce Direcţia Sanitar- Veterinară (DSV) Constanţa declară că graurii descoperiţi sâmbătă într-un cartier din sudul oraşului ar fi murit din cauza unei intoxicaţii etilice, reprezentanţii Asociaţiei de Protecţia Animalelor Constanţa au descoperit câteva zeci de ciori moarte în Parcul Tăbăcărie. Sursa: Feri Predescu
Selecţia naturală
În această după-amiază, angajaţii de la salubritate care făceau curăţenie în parc încărcau leşurile păsărilor în saci.
"Sunt destule moarte, căzute pe jos, pe spaţiul verde sau pe alei. Cele mai multe le-am găsit ieri, după ce s-a topit zăpada. Dar să ştiţi că la fel s-a întâmplat şi în ianuarie anul trecut, pe frigul ăla năprasnic. Eu zic că de la climă e, a fost frig şi nu au mai avut ce să mănânce", consideră Lidia Căliman, una dintre angajatele de la salubritate.
La rândul lor, localnicii care se plimbă frecvent prin Parcul Tăbăcărie au văzut şi ei leşurile. "Este o situaţie normală, selecţia naturală îşi spune cuvântul, nu are rost să se creeze acum o isterie cu păsările moarte căzute din cer", spune un constănţean.
"Păsările zboară în cerc, apoi cad şi mor"
La doi paşi de femeile care măturau parcul, Ziadin Murat, voluntar la Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Constanţa, a găsit o cioară cu picioarele paralizate, care agoniza într-o groapă. În speranţa că îşi va reveni, voluntarul a luat pasărea la sediul asociaţiei pentru a o hrăni şi a-i administra vitamine.
Ziadin Murat spune că păsările moarte sunt împrăştiate pe toată suprafaţa de 16 hectare a Parcului Tăbăcărie. "În ultimele zile, am adunat 40-50 de ciori din Parcul Tăbăcărie, iar în parcul de la gară am găsit cel puţin 10 vrăbii moarte. E un fenomen inexplicabil, am observat că păsările zboară în cerc şi apoi cad şi mor", conchide Ziadin Murat.
Intoxicaţie cu alcool
@N_P