Sătui de investigaţiile fără rezultate ale Consiliului Concurenţei şi de lipsa de reacţie a Guvernului în privinţa creşterii necontrolate a preţurilor carburanţilor, taximetriştii au anunţat pentru joi boicotarea staţiilor de alimentare.
Taximetriştii iau în mâinile proprii soluţionarea problemei carburanţilor, ale căror preţuri se află în creştere continuă, ajungând la nivelul la care aceiaşi carburanţi pot fi cumpăraţi din ţări ale UE unde puterea de cumpărare este net superioară. În semn de protest, nici un taximetrist nu va cumpăra carburant din staţiile Peco.
„Singura formă de protest pentru stoparea creşterii excesive a preţului la carburant este un boicot al benzinăriilor la nivel naţional. Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) a cerut în nenumărate rânduri Guvernului şi Parlamentului României implicarea în oprirea creşterii preţurilor la carburanţi", se arată într-un comunicat transmis, duminică, de asociaţie. „România a avut a treia creştere a preţului carburanţilor din UE. Sperăm ca firmele petroliere să reanalizeze preţurile exagerate care le practică şi să le scadă. Sincer, nu ştiu dacă protestul nostru va avea efectul scăderii preţurilor dar vrem să arătăm românilor că trăiesc într-o ţară care nu mai este ţara lor. Preţurile sunt stabilite nu ştim unde", a explicat raţiunea protestului Viorel Radu, preşedintele ADTI. Proteste privitoare la creşterile necontrolate de către stat ale preţurilor la carburanţi au început la finele anului trecut, când sute de automobilişti organizaţi pe site-uri de socializare şi forumuri auto au încercat să blocheze benzinăriile marilor companii străine din România.
Taximetriştii au protestat şi în 1997
Protestele susţinute ale transportatorilor au avut, în anii trecuţi, rezultate. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Şoferilor din România, Victor Stan, îşi aminte