Directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina este un interpret desăvârşit la instrumentele cu clape, a înfiinţat Corul „Vocess Primavaera” şi promovează meşteşugurile populare olteneşti.
Studiază pianul de la vârsta de cinci ani, iar dragostea pentru artă l-a făcut să urmeze o carieră în domeniu. A învăţat tainele ţambalului şi naiului, însă clapele l-au atras în mod deosebit. „Vin dintr-o familie cu rădăcini în arta interpretativ- muzicală: bunicul tatălui era violonist, tatăl ţambalist. Şi eu am cochetat ani buni cu ţambalul, dar dragostea dintâi a fost pianul, pe care am început să-l studiez la Şcoala Populară de Arte cu profesorul Felix Săvescu, apoi cu Constantin Sandu”, spune Marius Fieraru.
Ţambalul i-a adus şi câteva premii importante: premiul II în 1985 la Festivalul Naţional „Cântarea României” şi premiul I în 1986 cu Taraful elevilor de la Casa Pionierilor, însă adevărata satisfacţie i-au adus-o clapele, devenind la rându-i îndrumător pentru copiii talentaţi. „De-a lungul celor 14 ani de profesor la Şcoala Populară au trecut prin mâinile mele circa 150 de copii. Mulţi sunt absolvenţi de conservator, acum colegi de breaslă, profesori de educaţie muzicală”, mărturiseşte acesta.
A părăsit sistemul sanitar pentru muzică
Prima slujbă a avut-o după terminarea liceului, în 1991, ca muncitor necalificat într-un magazin alimentar, devenind după şase luni vânzător. A absolvit în 1995 Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davida”- specializarea asistent medical generalist. „Nu am profesat ca asistent. Mi-am dat seama că, deşi dragostea de a face bine aproapelui este mare, nu am tăria de caracter necesară atunci când cel de lângă tine se întâlneşte cu moartea. Aşa că m-am întors la dragostea dintâi- pianul, iar în 1999 m-am înscris la Conservator”, spune el.
În 1997 s-a angajat profesor la Şcoala de Arte, iar din 2004 este dire