Rujurile mate sunt cele mai rezistente. Datorită formulei lor, bazată pe uleiuri uscate, rămân mate şi asigură un finisaj cremos.
Rujurile lăcuite, mai puţin rezistente, au cea mai mare putere de acoperire deoarece sunt mai pigmentate.
Gloss-urile, transparente sau colorate, au o putere de acoperire mai mică şi sunt mai puţin rezistente, dar foarte strălucitoare şi conferă buzelor un efect de "umezeală".
Sidefurile aduc buzelor reflexe irizate şi plăcute.
Ce culori ţi se potrivesc
Nuanţa rujului trebuie să fie în armonie cu aceea a pielii, a ochilor, a părului, dar şi cu restul machiajului. Blondele trebuie să opteze pentru nuanţe de piersică sau somon. Roşul este şic, mai ales dacă ai ochii de culoare deschisă, însă mai dificil de purtat. Roşcatele sunt puse în valoare de tonuri calde (portocalii, irizate, cafeniu închis). Dacă nu-ţi faci decât buzele, evită culorile închise, care au tendinţa de a aspri trăsăturile feţei. Femeile mature trebuie să evite culorile prea sobre sau, din contră, prea ţipătoare, tonurile purpurii şi sidefurile. Şatenele şi bruntelele pot să poarte nuanţe calde, luminoase sau intense. Cele care au buzele mai cărnoase pot să îndrăznească să folosească roşu şi culori închise.
Aplicare
Prima etapă constă în protejarea buzelor cu un balsam care va da mai multă rezistenţă rujului. Cel mai bine este să-l aplici cu 20 de minute înainte de a-ţi da cu ruj.
Desenează conturul buzelor cu un creion puţin mai închis decât culoarea rujului, începând de la mijlocul gurii spre lateral, mai întâi jos, apoi sus. Creionul permite corectarea formei naturale a gurii şi fixarea rujului, pentru a evita strângerea lui în ridurile din jurul gurii. Pentru a atenua conturul marcat de creion, estompează-l puţin cu o pensulă: machiajul va părea astfel mai natural.
Aplică rujul cu o pensulă, dinspre mijloc spre exterior. Pen