De-a lungul carierei de aproape patru decenii, a ocupat deseori funcţii de conducere. E mândru de faptul că fiul său i-a călcat pe urme, fiind doctor-inginer în sivicultură
Ion este inginer silvic din 1974, când a absolvit Facultatea de Sivicultură.
Din dragoste penrtu natură şi pădure a ales să urmeze această carieră, dar şi pentru a respecta dorinţa mamei sale care şi-a vrut fiul inginer.
Nu de aceaşi părere a fost tatăl său care şi-ar fi dorit ca Ion să devină profesor în sat.
„Mamei mele i-a plăcut foarte tare meseria de inginer, şi ea mi-a spus: mamă făte inginer şi pleacă cât mai departe. În schimb tata şi-ar fi dorit să fiu profesor şi să rămân în sat”, ne-a spus Ion.
Iubeşte atât de mult meseria, încât dacă ar fi să o ia de la capăt, spune că ar alege tot o meserie legată de natură.
De-a lungul carieirei sale Ion a ocupat numeroase funcţii în domeniul siviculturii printre care şi ceea de director, funcţie deţinută de trei ori consecutiv.
În perioda 1974- 1983 a fost inginer la ocolul silvic din Strehaia, după care în urma unui concurs a fost promovat pe postul de şef la ocolul silvic din Orşova, unde şi-a îndeplinit atribuţiile până în 1996.
În următorul an adică 1997 şi până în 2001 a ocupat funcţia de director la directia Silvică din Mehedinţi, după care a fost din nou ales şef la Ocolul silvic din Orşova, iar din 2005 şi până în 2009 a fost director tehnic la Direcţia Silvică, iar din 2009 şi până în prezent ocupa funcţia de director în cadrul aceleaşi instituţii.
Nu a făcut nicodată compromisuri şi spune că atunci când a trebuit să aleagă meseria de director pe care vrea să o facă mai departe, nu a fost influenţat de nimeni.
O altă pasiune a lui Ion este vânătoarea, pe care a practicat-o în tinereţe şi de care s-a lăsat acum la bătrâneţe.
Îşi aduce aminte şi acum cu nostalgie momentele pe