Presedintele Partidului Romania Mare Corneliu Vadim Tudor, s-a prezentat, marti, la Parchetul General, unde a fost citat, la ora 10.00, fara sa faca niciun fel de declaratii presei. Europarlamentarul este cercetat pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti. Luni, au mai fost audiati, in acelasi dosar, vicepresedintii PRM Codrin Stefanescu si Marius Marinescu, care l-au insotit si marti pe Vadim Tudor la Parchet.
Avocata Mariana Stefan l-a insotit pe vicepresedintele PRM Marius Marinescu la Parchetul General, unde acesta a fost audiat aproximativ o ora de procurori, in calitate de martor. "Eu cred ca toata aceasta actiune este politica si nu face altceva decat sa-l propulseze pe Corneliu Vadim Tudor la Cotroceni", a spus Marius Marinescu, la iesirea din sediul Parchetului.
Potrivit unui comunicat dat publicitatii de Biroul de presa al PRM, mai multi membri ai conducerii partidului, in majoritate femei, au formulat plangeri penale impotriva executorului judecatoresc Paula Daniela Somaldoc, precum si impotriva politistilor care i-au agresat. PRM arata ca si europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a formulat plangeri penale impotriva executorului judecatoresc si a politistilor.
Totodata, PRM sustine ca a solicitat Corpului de Control al ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa verifice sesizarea PRM privind abuzul executorului judecatoresc Paula Daniela Somaldoc de a evacua si cele trei entitati, Fundatia Romania Mare, Editura Speranta si Biroul europarlamentar al lui Corneliu Vadim Tudor, care isi au sediul in acelasi imobil cu PRM.
Pe 5 ianuarie, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a anuntat ca Parchetul General a deschis un dosar penal in cazul scandalului provocat de europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor la evacuarea sediului PRM, acesta fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de ultraj