Dermatologii recomandă ca măştile cu argilă, a căror compoziţie este foarte bogată în săruri, să se folosească cel mult o dată pe săptămână. "Acest tip de mască catifelează tenul, dar folosirea acesteia într-un mod abuziv duce la asprirea feţei", precizează doctorul dermatolog Gabriela Stoleriu. Medicii specialişti recomandă cu predilecţie masca de argilă persoanelor cu tenul uscat sau care au probleme cu acneea. "La persoanele cu un ten normal, această mască trebuie folosită la două sau chiar la trei săptămâni.
Argila are proprietăţile necesare de a reduce nivelul de sebum, oferind pielii un aspect mat. Acest tip de mască purifică tenul şi îl tonifică, dar are şi proprietăţi astringente, antiseptice şi revitalizante. Argila este folosită pentru regenerarea tenului şi după folosire ea elimină primul strat de epidermă, ceea ce duce la înroşirea feţei", afirmă doctorul dermatolog Dorin Mihalache.
După înlăturarea măştii, pielea este sensibilă şi se poate infecta uşor, aşa că se recomandă evitarea zonelor aglomerate. Este indicat ca folosirea acestei măşti să se facă seara, pentru că până a doua zi porii se închid, iar aspectul de roşeaţă dispare, precizează specialiştii. Pentru persoanele care au un ten uscat, specialiştii menţionează că argila trebuie amestecată cu ulei de măsline, iar în cazul pacienţilor cu un ten sensibil se poate adăuga iaurt, miere şi gălbenuş de ou. Dermatologii spun că această mască trebuie lăsată să acţioneze maximum 15 minute, în caz contrar, tenul devine aspru.
Dermatologii recomandă ca măştile cu argilă, a căror compoziţie este foarte bogată în săruri, să se folosească cel mult o dată pe săptămână. "Acest tip de mască catifelează tenul, dar folosirea acesteia într-un mod abuziv duce la asprirea feţei", precizează doctorul dermatolog Gabriela Stoleriu. Medicii specialişti recomandă cu predilecţie masca de argilă persoan