Dacă se va închide, primarul din Brezoi spune că îşi va da foc în curtea unităţii. Spitalul este prins într-un proces de modernizare cu fonduri europene.
În saloanele spitalului din Brezoi, zvonul că restructurarea sistemului medical ar putea închide unitatea, a agitat pacienţii. Ion Diaconu (82 ani), a spus: „Nicăieri în ţară n-ai să găseşti doctori cu suflet mare ca la Brezoi. Din Vârful Clocoticiului şi până în Ţara Loviştei, cu toţii venim şi ne tratăm suferinţele. Suntem săraci dar de câte ori am fost internaţi, nu ne-au pus să cumpărăm măcar o pastilă". Directorul spitalului, dr. Vasile Cerbu, a spus: „În ultimii cinci ani, unitatea nu a avut datorii sau arierate fiind singura din judeţ de acest fel. Condiţiile noastre de cazare, medicaţie, hrană sunt decente, lucru confirmat şi de o Comisia de Evaluare a Ministerului Sănătăţii condusă de prof. dr. Streinu Cercel. Spitalul este singurul care poate să preia şi să acorde primul ajutor la urgenţele majore, cum sunt accidentele rutiere de pe Valea Oltului, blocajele naturale. Fiind un spital de munte, distanţele parcurse de pacienţi sunt şi de 100 de kilometri. Experienţa Poloniei a confirmat că după ce au închis spitalele mărginaşe, în cele rămase costurile au crescut cu 30 %".
Diaconu Ion (82 ani) si Nelu Maruntelu, din Cornet, pacienti la Spitalul Brezoi
Europa va cere banii înapoi
Primarul localităţii Brezoi, Robert Schell spune că spitalul se află într-un program de restructurare şi modernizare cu fonduri europene, valoarea proiectului fiind de 3,2 milioane lei. „Am achiziţionat deja mobilier şi aparatură medicală de 700.000 de lei, contractul fiind în derulare pe cinci ani. Dacă spitalul se va închide, ne vor obliga să dăm banii înapoi. Dacă acest lucru se va întâmpla, eu îmi voi da foc în curtea spitalului", a spus edilul.
Dr. Cerbu, directorul sp