Nuca de cocos conţine în proporţie de 90 la sută grăsimi saturate, grăsimi "bune", necesare structurii celulare pentru păstrarea integrităţii şi fermităţii organismului, spun medicii nutriţionişti. Potrivit specialiştilor, aceste grăsimi sunt esenţiale pentru absorbţia calciului în oase şi protejează ficatul de efectele toxice ale alcoolului, fumatului şi alimentaţiei bogate în kilocalorii. De asemenea, fructul întăreşte sistemul imunitar, iar acizii Omega 3 conţinuţi se absorb mai bine la nivelul ţesutului atunci când regimul alimentar este bogat în acizi saturaţi. Medicii nutriţionişti recomandă nuca de cocos persoanelor care doresc să îşi menţină silueta, deoarece ajută la reglarea metabolismului.
În plus, fructul este un aliat de nădejde în cazul răcelilor, deoarece are proprietăţi antivirale şi influenţează stoparea dezvoltării virusului gripal. Specialiştii în nutriţie completează că uleiul din cocos reduce influenţa colesterolului rău din organism şi reglează valorile mari.
Nuca de cocos mai este folosită şi în industria cosmetică, iar efectele acestui fruct asupra pielii sunt spectaculoase. Astfel, cremele pe bază de nucă de cocos redau fermitatea, elasticitatea şi strălucirea pielii. Folosit ca balsam de buze, acest fruct hrăneşte pielea uscată şi previne apariţia crăpăturilor inestetice. Măştile de păr pe bază de nucă de cocos au proprietatea de a reda strălucirea podoabei capilare şi de a întări firul de păr.
Nuca de cocos conţine în proporţie de 90 la sută grăsimi saturate, grăsimi "bune", necesare structurii celulare pentru păstrarea integrităţii şi fermităţii organismului, spun medicii nutriţionişti. Potrivit specialiştilor, aceste grăsimi sunt esenţiale pentru absorbţia calciului în oase şi protejează ficatul de efectele toxice ale alcoolului, fumatului şi alimentaţiei bogate în kilocalorii. De asemenea, fructul întăreşte sistemu