Partidele parlamentare care au format Alianța pentru Integrare Europeană 2 sunt dispuse să reformeze Constituția Republicii Moldova. PLDM și PD consider că nu trebuie făcută în grabă această reformă.
Potrivit Unimedia, partidele membre ale Alianței de Guvernare, PLDM, PD și PL acceptă și sunt de acord cu reformarea Constituției R. Moldova. Despre acest lucru au anunțat în cadrul unei emisiuni televizate reprezentanții formațiunilor, care declară că încă nu au ajuns la o decizie finală în acest sens.
"Da, PL insistă pentru reformarea Constituției. Propunerea noastră este să fie exclusă denumirea limbii din Constituție, pentru că aceasta este prezentă în declarația de independență. Reformele în societate, în justiție, în Procuratură nu pot fi efectuate fără modificarea Legii Supreme", a declarat prim-vicepreședintele PL, Anatol Șalaru.
"PLDM nu este împotriva reformei constituționale. Anul trecut ne-am pronunțat împotriva grabei de a modifica Legea Supremă. Oricum, 70% din actuala Constituție ar trebui să se regăsească și în noul document", a explicat și prim-vicepreședintele PLDM, Mihai Godea.
Deputatul PD Valentina Buliga a menționat că "În programul de guvernare se regăsește dezideratul reformei constituționale. Și PDM susține reforma constituțională. Trebuie să avem o lege care să unească societatea, să apere drepturile cetățenilor. Este nevoie să se expună constituționaliștii. Avem nevoie de o discuție largă, inclusiv cu societatea civilă și opoziția" a menționat deputatul.
"Vocea Basarabiei" anunță că parlamentul Republicii Moldova se convoacă într-o sesiune extraordinară în perioada 11-18 ianuarie 2011, potrivit unei dispoziţii semnate de Preşedintele Parlamentului Marian Lupu.
Publicația Timpul readuce în actualitate cazul falimentului băncii "Investprivatbank". Poitrivit acestui ziar, "după ce a fost impus