L-am chestionat pe cunoscutul editorialist al Gazetei Sporturilor, Traian Radu Ungureanu, despre situaţia critică a Universităţii Craiova, dar TRU a evitat un răspuns punctual la întrebările mele, cinci la număr. Mi-a trimis un fel de răspuns comun: „Craiova va fi iar echipa mare doar cu patroni mici. Era geambaşilor care colecţionează cluburi n-a dat şi nu va da fotbal. Căderea Craiovei e totuna cu becamititelizarea cluburilor noastre. Nu există comparaţie între calitatea umană a noii protipendade şi Coco Dumitrescu, Nicolae Zamfir, Dumitru Nicolae - Nicuşor, Emerich Vogl, Traian Ionescu şi atâţia alţii care au înţeles că fotbalul e un lucru serios care cere tot şi răsplăteşte rareori“. Nu mi-am propus să comentez aici afirmaţiile lui Traian Radu Ungureanu, dar spun că are dreptate. Cluburile din prima ligă au ajuns să se identifice cu finanţatorii lor, iar termenul folosit de TRU - becamititelizarea cluburilor - este unul cât se poate de real.
Nu mă interesează ce face acest Gigi Becali la Steaua, dar ne preocupă ce face acest Adrian Mititelu la Universitatea. Sigur, de pe margine este destul de uşor să faci comentarii pe banii altcuiva - aşa cum fac şi eu acum, aşa cum şi mulţi suporteri îşi dau cu părerea, dar aşa este în toată lumea. Ziariştii, oamenii de fotbal, fanii au dreptul la opinie. Numai că unicul finanţator al Craiovei nu admite alte opinii decât cele pe care le emite el. Mititelu este, repet, unic finanţator, este şi student la o facultate de profil (Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova) şi crede că ceilalţi trebuie doar să aplaude ideile şi eventual jignirile lui.
De când a preluat brandul Ştiinţei, Mititelu a transformat gruparea alb-albastră într-un fel de maşină de tocat antrenorii. Printre alţii, finanţatorul Craiovei l-a demis pe Nicolo Napoli într-un moment în care antrenorul italianul era pe punctul de a duce Universita