Anul trecut bugetele de promovare au scăzut, iar majoritatea agenţiilor au plecat capul în faţa clienţilor, motiv pentru care, puţine campanii s-au remarcat prin inventivitate. Spoturile Vodafone, cele pentru Rienergy şi scandalul creat de ciocolata Rom odată cu aşa-zisa înlocuire a tricolorului de pe ambalaj cu steagul SUA au atras atenţia în 2010.
Creaţia publicitară a răzbătut şi în anul de criză 2010. Din mulţimea de campanii neinteresante, pline de stereotipuri, s-au remarcat şi anul trecut câteva.
Lui Mihai Gongu, director de creaţie la Graffiti BBDO, i-a plăcut curajul producătorului ciocolatei Rom de a „se juca de-a schimbatul ambalajului" cu unul cu steagul american.
În afară de campania Rom, i s-a mai părut interesant şi proiectul outdoor de pe cursul Dâmboviţei pentru serialul „În derivă".
Lui Ştefan Vasilachi, director de creaţie la GMP, i-au atras atenţia campaniile pentru operatorul de telefonie mobilă, Vodafone, „Maximia" şi „Ceva în plus" deoarece „comunică simplu şi natural şi sunt printre puţinele spoturi în care dialogurile nu sunt false", a explicat el.
„Spotul anului este Rienergy. Are o strategie inovatoare în categorie şi o execuţie impecabilă.
Revenirea anului este campania ROM. Iarăşi o strategie inovatoare, cu o execuţie bună. Şi bună mi se pare şi promovarea serialului «În derivă»", a declarat Valentin Suciu, director de creaţie la agenţia Odyssey.
Burger iese din tipare
Burger s-a remarcat ca „berea oficială a statului de vorbă“
Şi lui Adrian Boţan, creative partner al agenţiei McCann Erickson, i-a atras atenţia campania pentru energizantul Rienergy, dar şi cea pentru Lay's, campania „Fii pe fază". Pe locul trei între preferinţele lui Boţan se află campania pentru berea Burger, care se declară „Berea oficială a statului de vorbă".
De