De la începutul anului şi până în prezent doar 125 de cetăţeni şi-au asigurat locuinţele. Cei care vor să-şi asigure locuinţele împotriva calamităţilor naturale sunt nevoiţi să scoată din buzunar între 10 şi 20 de euro, în funcţie de tipul matrialul din care este construită locuinţa, chiripici, tulă, prefabricate din beton sau cărămidă.
Anul trecut giurgiuvenii nu au trecut deloc pe la casieriile Direcţiei de Taxe şi Impozite (DTI), pentru a-şi plăti poliţa de asigurare a locuinţelor. De la începutul acestui an şi până în prezent, un număr de 125 de locuitori au ales să-şi asigure căminele. Dintre aceştia 60% sunt proprietari de case iar 40% deţin garsoniere şi apartamente.
"Cea mai mare parte a concetăţenilor noştri nu-şi fac asigurare obligatorie, deoarece consideră că în municipiul şi judeţul Giurgiu nu sunt calamităţi naturale şi că nu există pericole. Oamenii nu-şi asigură locuinţele din comoditate, nu pentru că nu au bani" ne-a declarat directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Giurgiu, Vasile Stan.
Cea mai ieftină asigurare costă 10 euro
Datorită faptului că legea a prelungit termenul pentru încheierea asigurării obligatorii a locuinţelor, până pe 15 iulie, giurgiuvenii lasă pe ultima sută de metri această îndatorire, considerând-o nu tocmai o urgenţă. Deşi poliţele de asigurare împotriva dezastrelor au fost concepute în urma inundaţiilor care au afectat în special satele, peste 80% dintre acestea au fost încheiate de cetăţenii din oraş.
Sunt două tipuri de asigurări, asigurarea obligatorie, care a intrat în vigoare din data de 15 iulie 2010 şi asigurarea facultativă
În ceea ce priveşte preţul unei poliţe de asigurare obligatorie acesta diferă de la un caz la altul. Pentru o casă construită din tulă, paiantă sau chiripici, trebuie plătiţi 10 euro, iar pentru locuinţele construite din cărămidă sau beton preţul unei poliţe e