Wall-Street.ro prezinta principalele motive pentru care asigurarile de viata reprezinta o optiune pentru investitii si, in acelasi timp, un instrument de protectie in cazul producerii unor riscuri.
Asigurarile de viata sunt, in primul rand, instrumente organizate si certe de economisire, care pe langa siguranta acumularii unui capital, ofera protectie in cazul aparitiei unui eveniment nefericit pentru asigurat, cat si pentru familia acestuia, in cazul producerii unor riscuri, precum decesul sau invaliditatea permanenta.
„Acesta este diferentiatorul principal in comparatie cu orice alt instrument de economisire de pe piata, asigurarile de viata reprezentand baza sigurantei financiare: ele constituie singura sursa financiara in momentele neprevazute, care genereaza cheltuieli greu de sustinut din veniturile lunare ale familiei”, a declarat pentru Wall-Street.ro, Tiberiu Maier (foto sus), vicepresedintele Signal Iduna.
Devoltarea pietei de asigurari de viata ar contribui la dezvoltarea economiei prin intermediul unui volum mai mare de investitii, prin alocarea mai eficienta a capitalului, impulsionarea economisirii pe termen lung, dar si o dezvoltare mai rapida a pietelor financiare.
„Este foarte important de mentionat faptul ca asigurarile de de viata (in special cele traditionale) nu sunt un instrument financiar cu randament imediat, pentru ca, pe langa investitie, vorbim de o componenta foarte importanta de protectie. O astfel de asigurare se achizitioneaza pe un termen mai lung, durata optima fiind in jurul a 20 de ani”, a adaugat Tiberiu Maier.
Atitudinea consumatorilor romani fata de finantele personale si solutiile utilizate pentru administrarea acestora ramane precauta, potrivit unui studiu global recent lansat de ING. Astfel, daca romanii economisesc doar 7% din venitul lunar, fata de o medie globala de 12%, doar 25% au un