Claudiu Obogeanu este doctor în inginerie mecanică şi lector universitar la Facultatea de Mecanică din Craiova, specializarea autovehicule rutiere. La doar 35 de ani a fost diagnosticat cu leucemie acută mieloblastică.
Şi-a dedicat viaţa studiului şi cercetării
Claudiu Obogeanu este autor a patru lucrări de specialitate şi coautor la alte 23 de lucrări. Cercetările lui au fost recunoscute în ţară şi în străinătate, fiind în prezent membru al „Society Automotive Engineering“ din Statele Unite, „Societe Des Ingineurs de L’Automobile“ din Franţa şi al „Societăţii Române a Inginerilor Termotehnicieni“. Este, de asemenea, un cadru didactic respectat şi apreciat al Facultăţii de Mecanică din Craiova.
De când se ştie a învăţat, s-a perfecţionat, însă nimic nu l-a pregătit pentru ceea ce avea să urmeze.
În octombrie 2010, o infecţie în gât avea să-i dea serioase bătăi de cap. A urmat un tratament cu antibiotice, inflamaţia a dat înapoi, dar i-au apărut, în schimb, nişte pete pe piele. A consultat atunci un medic dermatolog care i-a recomandat efectuarea unei biopsii. Probele au fost trimise pentru investigaţii anatomopatologice la Bucureşti, iar pe 6 decembrie a primit rezultatul care avea să-i schimbe viaţa.
Singurul copil
Leucemie a fost diagnosticul cumplit pe care l-a citit imediat pe faţa medicului curant. Acesta venise pregătit cu vorbe meşteşugite, menite să reducă impactul veştii îngrozitoare, însă planurile i-au fost date peste cap. Privirea sfredelitoare a tânărului l-a lăsat fără armură. A devenit stângaci în faţa bolnavului care îi citise gândurile. „Este adevărat? Am leucemie?“. „Da!“, a fost tot ce a mai putut să-i răspundă medicul.
Bănuia că ar putea fi cancer; analizele de sânge îi arătaseră deja un nivel foarte scăzut al leucocitelor. Vestea a căzut însă ca o lovitură de trăsnet asupra părinţilor. S