Tâmplarul Muzeului Judeţean lucrează de zor în această perioadă pentru a realiza mai multe obiecte de tortură care vor fi expuse la Cetatea Poienari
Florin Savu lucrează de peste 30 de ani ca tâmplar. A îmbrăţişat această meserie de tânăr fiindcă i-a plăcut să dea formă lemnului, iar din mâinile sale să iasă obiecte care să fie utile oamenilor şi să le stârnească admiraţia. După ce a terminat 11 clase, argeşeanul s-a angajat în 1976 în oraşul la un atelier Costeşti, iar apoi a lucrat la fabrica de butoaie de pe strada Crinului, din Piteşti. După o perioadă în care a deprins tainele modelării lemnului, Florin Savu s-a mutat la Combinatul pentru Prelucrarea Lemnului, unde a lucrat la fabricarea mobilei pentru export. Aici lucra zi de zi la piese de mobilier, de la dormitoare, bucătării, până la mobilă de sufragerie, care apoi era ambalată şi vândută la export.
“Am învăţat meserie pe parcurs, din şcoală, la butoaie, mobilă şi pe urmă am venit aici, la Muzeu. Meseria de tâmplar mi-a plăcut cel mai mult şi am deprins-o repede. LA CPL lucram în flux, pe bandă. Aveam fiecare punctul lui de lucru, pe maşină, pe freză, la avrig.”, povesteşte meşterul.
De şase ani este tâmplarul muzeului
De aproximativ şase ani argeşeanul lucrează ca tâmplar la Muzeul Judeţean Argeş. Aici a realizat de la lucrări de tâmplărie, până la cofraje, vitrine, corpuri şi piese de mobilier pentru muzeu sau a montat băncuţele de la Cetatea Poienari. Unde a fost nevoie de el, acolo a lucrat cu drag.
Acum munceşte de zor, în fiecare zi, la realizarea unui proiect măreţ. Florin Savu va realize din lemn mai multe obiecte de tortură representative pentru perioada domnitorului Vlad Ţepeş. Acestea vor fi montate pe o platformă, la Cetatea Poienari, unde, din primăvară, vor putea fi admirate de turişti.
“Să lucrez la obiectele de tortură de la Poienari n