Apărută în noiembrie şi extinsă pe parcurs, afectând doar în ultima săptămână nu mai puţin de 11 copii, infecţia cu rotavirus, înlăturată ieri, ar fi putut fi evitată dacă ar fi fost anunţată în timp util de Direcţia de Sănătate Publică.
Trimisă la Slobozia de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, după ce 11 copii au fost infectaţi cu rotavirus, echipa de control condusă de consilierul Geza Molnar a tras concluziile în cazul infecţiei cu rotavirus: vina este a Direcţiei de Sănătate Publică. Totuşi, încă nu se ştie cine va fi tras la răspundere.
Cazul infecţiilor intraspitaliceşti de la Slobozia continuă să facă valuri. După depistarea a 11 cazuri de infestare cu rotavirus, Ministerul Sănătăţii a dispus declanşarea unei anchete epidemiologice la Slobozia. Concluziile echipei de control: „Virusul a apărut în noiembrie la un copil internat aici şi s-a extins în toată secţia. Acum, nu mai este vorba de un focar de infecţie pentru că s-a făcut o dezinfecţie ca la carte“, spune consilierul Geza Molnar, coordonatorul echipei de control.
Vina, pe umerii Direcţiei de Sănătate Publică
După ce luni spunea că medicii pediatri nu au raportat cazurile de infecţii intraspitaliceşti Direcţiei de Sănătate Publică, ieri doctorul Molnar a controlat cu atenţie registrele secţiei de Pediatrie şi a ajuns la concluzia că secţia a raportat la timp îmbolnăvirile, iar vina aparţine exclusiv Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). „Din câte am observat, secţia a trimis rapoartele la timp, însă DSP nu a mai raportat mai departe, la Institutul Naţional de Sănătate Publică, cazurile de îmbolnăvire intraspitalicească“, a declarat doctorul Geza Molnar.
Cine plăteşte?
Cu toate acestea, consilierul Geza Molnar susţine că, deşi responsabilitatea de a raporta a fost în sarcina Direcţiei de Sănătate Publică, conducerea instituţiei nu va fi sancţionată. „Am constatat că