„Dacă din salariul mediu brut din România s-ar cumpăra doar benzină, atunci am putea achiziţiona 390 litri” (Evenimentul Zilei). „Harta politicienilor locali şi afacerile lor cu statul” (Gândul). „Niciun judeţ din România nu îşi permite să îşi susţină pensionarii” (Adevărul). „De ce votăm pentru o găleată?” (România Liberă). „Gică Hagi pare să fie cel mai popular român în reţeaua de socializare Facebook” (Gândul).
Deschidem cu Ziarul Financiar. „Războiul declaraţiilor inutile: cum se fac autorităţile că rezolvă problema benzinei? Cei mai importanţi oameni din stat se întrec în declaraţii cu privire la politica de scumpire a carburanţilor aplicată de petrolişti, numitorul comun al acestor ieşiri în public denotând însă o lipsă de soluţii. Atâta vreme cât China consumă, preţurile vor creşte, iar Comisia Europeană nu-şi va pune niciodată problema că salariul din România este mai mic decât cel din Germania, dar că preţul la carburanţi este aproape la fel. În ultimii doi ani de criză, preţul în lei la benzină şi motorină a crescut cu 72 %, respectiv 52 %, într-un interval în care românii au fost afectaţi de concedieri, tăieri de salarii sau creşteri de taxe. Mai mult, cererea de carburanţi a scăzut, companiile petroliere compensând volumele pierdute prin scumpirile aplicate şi puse de fiecare dată în legătură cu cotaţiile internaţionale la produsele petroliere”.
Evenimentul Zilei a făcut mai multe calcule din care reiese că „dacă din salariul mediu brut din România s-ar cumpăra doar benzină, atunci am putea achiziţiona 390 litri, mai mult doar decât bulgarii (293 litri). În Spania, dintr-un salariu mediu s-ar plăti 1.400 litri, în timp ce nemţii pot alimenta de 6,5 ori mai mult decât noi (2.535 litri)”.
Gândul publică „harta politicienilor locali şi afacerile lor cu statul. «Aduc bani, iau bani. Acesta este modul de lucru», spune prefectul de Dâmbo