Consilierii locali alexăndreni au aprobat înfiinţarea Poliţiei locale, doar pentru că aşa cere legea. Instituţia nu va funcţiona pentru că nu există personal specializat şi nici suport tehnic, iar primarul Victor Drăguşin susţine că va cere desfiinţarea ei, dacă Guvernul nu aprobă o organigramă extinsă.
Actul normativ care reglementează înfiinţarea poliţiei locale a apărut pe 29 decembrie, iar aleşii locali de la Alexandria au aprobat ieri, înfiinţarea acestei instituţii pe plan local. De la înfiinţare, până la funcţionare e cale lungă, a recunoscut primarul Victor Drăguşin. „Poliţia locală va trebui să funcţioneze în cadrul numărului de 49 de angajaţi, câţi are acum Poliţia Comunitară. Dar, poliţia locală are atribuţiuni extinse. Mă refer la poliţia comercială, poliţia de mediu, poliţia disciplinei în construcţii, însoţirea inculpaţilor de la locul de detenţie, la tribunal sau la parchet, siguranţa şi dirijarea circulaţiei rutiere, fără dreptul de a acorda amenzi sau de a pune radare. În contextul în care vor trebui să rămână 49 de angajaţi, această instituţie nu va putea să funcţioneze”, a spus edilul şef al Alexandriei.
Autorităţile locale recunsc că numărul mic de agenţi comunitari nu este singura problemă. După ce că sunt puţini, comunitarii din Alexandria sunt şi nepregătiţi. “În rândurile salariaţilor nu sunt oameni de specialitate, aici mă refer la ceea ce înseamnă comerţ, mediu şi disciplina în construcţii”, a mai spus primarul.
Primarul spune că va desfiinţa poliţia, dacă nu se extinde organigramă
Nici nu s-a născut bine poliţia locală la Alexandria, că primarul se gândeşte la desfiinţarea ei. “O să înaintez la ANFP o organigramă funcţională. Dacă Guvernul sau legiuitorul vrea să aibă poliţii locale sănătoase şi puternice trebuie să ne lase să ne facem treaba. Dacă nu, vom desfiinţa poliţia locală pe care abia am înfiinţăt-o a