Potrivit unor surse judiciare, cu două zile înainte de a fi jefuit bancomatul de la societatea de termoficare, ATM-ul a fost alimentat cu 90.000 lei. Suma exactă furată de spărgători
nu este cunoscută
În urma jafului de la CET, atacatorii au plecat cu o importantă suma de bani, având în vedere că bancomatul fusese alimentat, vineri, cu suma de 90.000 de lei. Poliţiştii continuă cercetările şi nu exclud varianta ca ATM-ul să fi fost atacat de aceiaşi indivizi care, la începutul lunii decembrie 2010, au spart un bancomat aparţinând aceleaşi bănci ce se afla amplasat la uzina Carfil. Găsirea hoţilor va fi o misiune dificilă, pentru că bancomatul nu avea senzori de vibraţie, camere de supraveghere şi nu era conectat la un dispecerat al unei firme de pază. Uimitor este că, în acest caz, banca s-a bazat pe gardianul de la CET, chiar dacă acesta era angajat să păzească doar societatea de termoficare.
Mai mult, politica băncii este aceea de a-şi amplasa ATM-urile în locuri unde există deja pază sau sisteme de securitate.
Bancomatul de la poarta CET-ului a fost spart luni noaptea. Patru sau cinci persoane cu cagule pe faţă au sărit gardul societăţii de termoficare, au forţat uşa de acces a clădirii unde se afla paznicul, l-au lovit puternic cu o rangă în cap, l-au imobilizat şi au trecut la fapte. Au tăiat uşa bancomatului cu un flex şi au furat banii, apoi au dispărut.
BCR se baza pe paznicii CET
În urma mediatizării cazului, proprietarul ATM-ului, BCR, a luat atitudine. Conducerea băncii a remis un comunicat prin care arăta că se baza pe agenţii de pază angajaţi de CET. „BCR respectă prevederile legale referitoare la securitatea bancară, inclusiv cele privind protecţia ATM, atât pentru cele care sunt poziţionate în locaţii bancare, cât şi la cele poziţionate la diverşi agenţi economici. În mod suplimentar, pentru ATM exte