Mai multe persoane au ajuns la spital din cauza infecțiilor respiratorii. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Bihor, în perioada 20 decembrie 2010 - 2 ianuarie 2011, din cele peste 3.000 de cazuri de îmbolnăviri, 130 au necesitat internare.
În același interval, alţi 214 bihoreni au fost internaţi datorită pneumoniilor, din totalul de 1.333 de cazuri raportate. Specialiștii de la DSP au anunțat că de la începutul supravegherii epidemiologice în judeţul Bihor toate probele recoltate au fost negative pentru gripă.
Cum să evităm îmbolnăvirea
Pentru prevenirea infecţiilor căilor respiratorii medicii transmit o serie de recomandări cum ar fi optimizarea regimului de viaţă şi activitate prin alimentaţie corespunzătoare (în special fructe şi legume), evitarea expunerii la frig, purtarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată temperaturii din mediul ambiant, exerciţii fizice moderate, evitarea surmenajului fizic şi intelectual, odihnă nocturnă suficientă, evitarea fumatului, consumului de alcool şi exceselor de produse cofeinizate (cafea, băuturi carbogazoase tip cola). „Spălarea frecventă a mâinilor, cu apă şi săpun, în special în situaţii de participare la activităţi publice (locul de muncă, şcoală, unităţi de alimentaţie publică); în caz de strănut folosirea batistelor, din hârtie, de unică folosinţă care previn răspândirea picăturilor potenţial infectate în mediul ambiant, iar după folosire batistele trebuie depuse la coşul de gunoi", ne mai recomandă specialiștii.
Dacă totuși răceala nu ne ocolește și simptomele se agravează este indicat să nu stăm așa și să sunăm la 112 sau să ne prezentăm la medic.