Acuzat de moartea unui copil care a ajuns la spital cu mâna ruptă, Mircea Tuşciuc a fost concediat, dar şi-a recăpătat postul în instanţă. Mircea Tuşciuc nu a fost absolvit de culpă medicală, ci s-a folosit de o „scăpare“: şi-a pierdut jobul când era în concediu medical.
Justiţia i-a dat dreptate doctorului Mircea Tuşciuc care a dat în judecată Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina după ce i-a desfăcut contractul de muncă în timp ce se afla în concediu medical. În plus, unitatea spitalicească este obligată de lege să-i plătească medicului salariile cuvenite retroactiv.
„Tribunalul Olt a decis anularea deciziei de concediere şi reintegrarea clientului meu la locul de muncă. Decizia este absolut legală", a declarat Lucia Furtună, avocata lui Mircea Tuşciuc. Sentinţa poate fi atacată, dar acest lucru nu-l va împiedica pe chirurg să revină la muncă. „În 15 zile de la data comunicării decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova", a spus judecătorul Cosmin Mitrache, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt.
Reprezentanţii spitalului iau în calcul varianta recursului. „Eu nu am fost înştiinţat de această decizie şi nici pe site-ul Tribunalului hotărârea nu a fost publicată. Dar, dacă justiţia a decis că trebuie să-l primim la serviciu, ne vom conforma. O să mergem la Curtea de Apel şi o să facem recurs", a declarat managerul Nicu Vladu.
Medicul de gardă, în aşteptare
Mircea Tuşciuc a fost acuzat de moartea lui Cristian Grigore (9 ani), din comuna olteană Şerbăneşti, care a ajuns la spital după ce şi-a rupt mâna, în mai 2010. Copilul a murit la scurt timp din cauza unei septicemii. De culpă medicală este acuzat şi medical de gardă care l-a consultat iniţial pe Cristian, Paul Iancu. Procesul medicului ortoped a fost însă suspendat.
„Cred că justiţia a procedat corect. Colegul meu, doctorul Tuşciuc, era în concediu medica