Familia Alexandrescu din satul Schineni e urmărită de ghinion. După inundaţiile din vară, a urmat testul focului. Capul familiei a făcut, în zadar, zeci de drumuri la Primărie ca să primească materialele de construcţii pentru a-şi repara locuinţa.
Familia Alexandrescu din satul Schineni, comuna Săuceşti, nu-şi mai vede capul de necazuri. De mai bine de şase luni trăieşte într-o casă care a fost invadată de apele Siretului, iar în urmă cu două zile a fost cuprinsă de flăcări în urma unei explozii.
Deflagraţia s-a produs după ce butelia din gura beciului a explodat în momentul în care Alina Albuţ (31 de ani), mama a doi copii de şcoală primară a aprins o lumânare ca să i-o dea socrului său coborât în pivniţă. Atât ea, cât şi Nicolae Alexandrescu (77 de ani), socrul său, sunt acum în stare gravă la spital, iar medicii sunt rezervaţi asupra evoluţiei arsurilor.
Casa invadată de ape
Nenorocirile oamenilor au pornit însă în vara aceasta. La inundaţiile din 2010, Siretul le-a intrat în casă şi le-a luat pe sus mai tot ce aveau. Şi acum pereţii locuinţei în care cresc cei doi copii sunt plini de mucegai.
Comisia de evaluare a pagubelor de la inundaţii a închis ochii la necazul familiei. „Cei din comisie au trecut pe la noi pe la poartă şi ne-au zis că vor intra şi în casa noastră mâine. N-au mai intrat niciodată. I-am tot aşteptat“, a afirmat Florin Alexandrescu, soţul femeii arse. Omul a umblat de zeci de ori pe la Primăria din Săuceşti ca să-şi facă dreptate. Ba chiar a depus o cerere la Prefectura Bacău prin care a chemat comisia de evaluare a pagubelor. „A venit viceprimarul şi alţi câţiva oameni de la Inspectoratul de Stat în Construcţie la noi acasă şi a văzut că într-adevăr apele ne-au nenorocit zidurile. Au văzut cu ochii lor că nu putem trăi în asemenea condiţii. Au făcut poze şi au plecat“, a mai spus Florin A