Tenisul mondial fierbe din nou. Până la începutul meciurilor de pe tablourile principale ale Australian Open sunt mai puţin de 3 zile şi toată lumea este pergătită pentru marele eveniment.
Pentru cei care nu ştiu, vă prezentăm zece lucruri mai puţin cunoscute despre primul turneu de Grand Slam al anului 2011.
OFICIALI. Buna desfăşurare a fiecărei ediţii este asigurată de aproximativ 4.500 de oficiali. În anul 2010, 330 dintre aceştia au fost arbitri, 316 copii de mingi, 105 şoferi ai maşinilor oficiale KIA, 40 curăţători de teren, 120 de îngrijitori şi 50 statisticieni. Restul staff-ului s-au ocupat de buna desfăşurare a turneului din „culise".
DISTANŢE. Pe parcursul unui turneu maşinile oficiale fac în jur de 40.000 de drumuri pentru ducerea de la hotel spre arenă şi invers a sportivilor. Anul trecut, distanţa totală acoperită cu aceste drumuri pe durata celor două săptămâni de turneu a fost de 315.000 de kilometri!
RACHETE. De-a lungul unui turneu se racordează la centrele specializate din complexul de la Melbourne peste 3.000 de rachete. Anul trecut, de exemplu, s-au racordat 3.297 de rachete, folosindu-se peste 40 de kilometri de racordaj.
MÂNCARE. În 2010, de-a lungul turneului, spectatorii au consumat 15.000 de cârnaţi australieni, 110.000 de îngheţate, 150.000 de sticle de apă Evian, 85.437 de sticle de vin Jacob Creek, 80.000 de sticle de bere Haineken, 230.000 de cafele şi 50.000 de porţii de aripioare.
RESTAURANT. La restaurantul jucătorilor, în 2010, în primele zile, când în concurs se aflau toţi sportivii, s-au comandat peste 2.000 de porţii de paste pe zi şi peste 3.500 de feluri de mâncare specialitatea bucătarului. De asemenea, salata s-a regăsit în meniul lor foarte des, cel puţin 1.400 de salate comandându-se zilnic.
ISTORIE. Turneul australian celebrează 106 ani. Prima ediţie a avut loc în noiembrie 1905 şi