Profesoara este pasionată de metodică şi caută tot timpul să vină cu ceva nou în faţa elevilor. Multe idei le-a importat din ţările în care a urmat cursuri.
I s-a spus că meseria care i se potriveşte ca o mănuşă este cea de cadru didactic. Mai târziu s-a convins că aşa este şi că îi place ceea ce face cu o singură condiţie. Să nu se plafoneze şi să nu se limiteze la metodele de predare învăţate în facultate. A avut curiozitatea să afle cum este să stai la catedră într-un colegiu din străinătate şi a aflat.
Secrete pe hârtie igienică
Recent, Diana Popa, profesoară de limba engleză la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu“ Bacău a fost la un stagiu de formare continuă în Polonia. „A fost vorba de un job-shadowing Comenius şi am primit finanţare cu sprijinul Comisiei Europene. A fost pentru prima dată când am şi predat, nu doar am asistat sau participat la cursuri“, ne-a declarat Diana. A mers într-un colegiu din localitatea Przemysl, Polonia, specializat în formarea şi perfecţionarea profesorilor de limbi străine. După câteva zile în care a urmărit modul de predare de acolo, băcăuancei i-a venit rândul să apară în faţa studenţilor polonezi. Atunci a pus în aplicare o metodă inedită de predare.
„Am vrut să vin cu ceva inedit şi le-am dus o rolă de hârtie igienică din care i-am pus să rupă fiecare cam cât folosesc de obicei şi atât. Au rupt şi le-am spus că pentru fiecare bucăţică să spună câte un secret. Astfel eu am încercat să le arăt că folosindu-te de orice lucru poţi să-i faci să comunice, să se cunoască mai bine“, a mai spus profesoara.
A adus idei noi de la Cambridge
Ideea ei a fost apreciată chiar şi de profesorii polonezi care asistau la curs şi care au insistat să participe la acest joc. Diana recunoaşte că este pasionată de metodică şi că şi-a lărgit orizonturile după ce a început să participe l