Trecerea anilor şi mediul poluant în care trăim lasă urme adânci în primul rând pe chipul nostru.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Nottingham, coordonaţi de dr. Ian Stephen, au constatat că îmbătrânirea precoce poate fi prevenită cu ajutorul dietei bogate în fructe şi legume, informează site-ul time.com. Experţii susţin că alimentele au capacitatea de a stimula producţia naturală de colagen de la nivelul epidermei, dar şi de a accentua ridurile. "Important este să alegi alimentele care menţin pielea hidratată şi elastică", precizează dr. Stephen.
Afinele, merişorul, căpşunele şi zmeura sunt foarte bogate în antioxidanţi, substanţe care împiedică îmbătrânirea prematură a celulelor. "Afinele conţin mai mulţi antioxidanţi decât orice alt aliment. Ele sunt, de exemplu, de trei ori mai bogate în această substanţă decât vinul roşu sau ceaiul verde. În plus, studiile arată că aceste fructe, în special, căpşunele, conţin foarte multă vitamina C - un adevărat elixir al tinereţii", completează dr. Ian Stephen.
Roşiile conţin cea mai mare cantitate de lycopen - un remarcabil antioxidant. Testele efectuate arată că lycopenul este mai puternic în nimicirea unor radicali liberi decât betacarotenul.
Varza, la fel ca broccoli, este leguma cruciferă cu o puternică acţiune antioxidantă. Specialiştii susţin că, pentru a obţine maximum de beneficii, trebuie să mâncăm varza sau alte legume din familia sa crude sau uşor fierte.
Stafidele, care sunt struguri uscaţi, au concentraţii mai ridicate de compuşi antioxidanţi decât strugurii proaspeţi, dar nu la fel de mulţi ca vinul roşu, potrivit testelor realizate. Astfel, o porţie de 40 de grame de stafide conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât un pahar de vin alb şi o treime faţă de un pahar de vin roşu franţuzesc.
Trecerea anilor şi mediul poluant în care trăim lasă urme adânci în