Târgul Ţăranului din Capitală îşi deschide porţile din acest weekend, în al patrulea an de existenţă, aşteptându-i pe vizitatori cu bunătăţi tradiţionale, cu scopul de a susţine renaşterea produselor locale.
Anul acesta, Asociaţia Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman, care organizează târgul, îl va deschide cu GourmeTraditional, o gamă de produse create de Gourmet de l’Arte, în primăvara anului 2010, în Făgăraş. „Abundenţa de fructe şi legume din Ţara Făgăraşului, calitatea extraordinară şi faptul că acestea erau atât de la îndemână au fost argumente suficiente pentru deschiderea unui mic atelier de delicatese”, anunţă asociaţia.
„Primele produse au venit odată cu primăvara şi fructele ei: siropul de brad, gemul şi siropul de căpşuni. Apoi, pe rând, dulceaţa şi siropul de mure, de zmeura, siropul de soc, siropul şi dulceaţa de vişine, gemul de caise cu alune, dulceata si siropul de afine de padure, dulceata si siropul de trandafiri, gemul de prune cu cuişoare sau cu nucă, pastă de măceşe şi, toamna târziu, zacuscă de vinete, de fasole şi de ciuperci. Fiecare sortiment este produs atunci când este sezonul materiei prime. Din acest motiv şi pentru că este preferată calitatea cantităţii, stocul de produse nu este foarte mare. Nici unul dintre produse nu conţine conservanţi sau coloranţi şi toate respecta reţete locale din Ţara Făgăraşului”, se mai arată în comunicatul Asociaţiei Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman.
„Ne dorim ca Târgul Ţăranului să fie considerat o piaţă model, în care publicul să găsească produse de calitate, gustoase, curate şi corect preţuite. Iar cei din spatele tejghelelor să fie mereu cei care au preparat şi supravegheat realizarea produselor locale prezentate şi normele sanitar-veterinare să fie respectate,” spune Tiberiu Cazacioc, coordonatorul proiectului spune
Produsele GourmeTraditional au fost prezentate prima dată la T