Lucrează în învăţământ de peste 30 de ani. A cântat dintotdeauna muzică corală, iar din 2004 este membră a Corului Millennium. Vrea să cânte cu colegii săi în străinătate.
Este educatoare şi a ales să lucreze în învăţământ la sugestia mamei ei. Acum, după 31 ani de activitate crede că a fost cea mai bună alegere. Atunci când vorbeşte despre meseria ei dar şi despre copiii pe care îi pregăteşte pentru anii de şcoală, chipul i se luminează. „Mama mea mi-a dat două alternative: să lucrez în învăţământ sau în sănătate. Mie-mi place să am sănătate, să mă bucur de ea dar nu aş suporta să fiu înconjurată de oameni bolnavi. Aşa am decis să lucrez în învăţământ. Pot spune că s-a dovedit a fi benefică inspiraţia mamei. E cea mai frumoasă meserie, îţi împrospătează sufletul şi nu te lasă să îmbătrâneşti“, povesteşte educatoarea Viorica Bondoc.
„Micuţii din ziua de azi sunt răsfăţaţi“
Nu a regretat niciodată că a ales această profesie, nici măcar acum când sistemul în care lucrează se confruntă cu atâtea probleme. Îi pare rău de tinerii care fac primii paşi în cariera de dascăl, despre care spune că fac parte dintr-o societate care nu ştie încotro se îndreaptă. Are o meserie grea şi îşi dă seama de acest lucru atunci când are de-a face cu micuţi răsfăţaţi. „Atunci când se întâmplă asta luăm legătura cu familia, iar părinţii iau măsurile pe care le consideră necesare. Cred că micuţii din ziua de azi sunt ţinuţi ca un bibelou de părinţii lor, sunt răsfăţaţi spre deosebire de copiii din generaţiile trecute care participau alături de părinţi chiar şi la treburile casnice“, explică Viorica.
Îi place muzica bună
Îşi iubeşte meseria şi se dedică ei, dar educatoarea mai are o pasiune, muzica. Dintotdeauna i-a plăcut să cânte şi din clasele primare a făcut parte din primul cor. De şapte ani este membră a Corului Millennium, alături de care