Aceasta este construcţia cu care opoziţia vrea să rupă gura târgului. Dacă se va numi chiar aşa, aştept un miel de la iniţiatori.
Greşeala fundamentală a politicienilor noştri este că nu învaţă nimic din trecut.
„Îi dau voturile mele candidatului X în turul al doilea“. Aiurea! Îi dă luna de pe cer. Presupunerea că alegătorii aflaţi în cabina de vot vor urma îndemnul şefului unui partid s-a dovedit de atâtea ori greşită, că te apucă mila de aceia care, după 20 de ani, n-au învăţat nimic din istorie.
Nu mai departe alegerile prezidenţiale din 2009. După turul întâi, Băsescu avea 3,15 milioane de voturi, Geoană - 3,02, Antonescu - 1,94, iar ceilalţi - 1,4.
Presupunând că Băsescu şi Geoană şi-au păstrat votanţii, iar cele 1,4 milioane s-au împărţit oarecum egal între cei doi finalişti, aritmetica simplă ne arată că dintre votanţii lui Antonescu doar jumătate s-au dus la Geoană, restul au mers la Băsescu. Este vorba de nucleul dur liberal, un
milion de votanţi, care nu vrea să audă de PSD, asimilindu-l cu moştenitorul comunismului.
Pe ce se bazează Antonescu crezând că în 2012 va fi altfel? Pe iluzia că votanţii liberali îi vor asculta îndemnul.
Adică te faci frate cu Voiculescu şi cu Ponta şi speri ca liberalii de rând să înghită broasca râioasă. Nu vorbim de conducerea liberală, aservită, cu patru excepţii notabile, preşedintelui PNL. Vorbim de clasa de mijloc, de micii şi marii întreprinzători, de salariaţii lor, care ştiu de „redistribuirea“ visată de PSD, de la cei care au la cei care stau. Care ştiu că Victor Ponta doreşte ca statul să controleze totul, că doar n-au uitat ce s-a întâmplat în 2001-2004.
Care ştiu că PSD l-a şantajat pe Tăriceanu, făcându-l să dinamiteze echilibrele structurale,
de-am ajuns să împrumutăm un miliard de euro pe lună să plătim pensii şi salarii bugetare. Ştiu şi de ajutoarele sociale