Banca Transilvania (BT) susţine că a luat la cunoştinţă de trimiterea în judecată, de către DIICOT Cluj, a unor angajaţi ai BT Securities, pentru presupuse acţiuni privind manipularea pieţei de capital. "În urma unei analize interne, dar şi după consultarea unor specialişti în domeniu şi având în vedere opinia publică a CNVM, Banca Transilvania a ajuns la concluzia că tranzacţiile realizate au fost uzuale, în conformitate cu normele pieţei pe care au fost operate", se arată într-un anunţ al BT.
"Conform Legii 297 / 2004 a pieţei de capital, abuzul de piaţă se aplică numai pentru o piaţă reglementată, deci nu şi în cazul Rasdaq - aceasta nu a fost calificată ca piaţă reglementată. Elementul probator este chiar raportarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare în jurnalul oficial al Comisiei Europene, în care se spune că în România există pieţe reglementate spot, la BVB, respectiv de derivate, atât la Bucureşti, cât şi la Sibiu. Nicăieri nu apare Rasdaq, ceea ce înseamnă că nici CNVM nu consideră Rasdaq o piaţă reglementată", susţin reprezentanţii băncii. Rareş Nilaş, directorul general al BT Securities, alţi doi brokeri ai societăţii, precum şi un om de afaceri din Cluj au fost trimişi în judecată de DIICOT pentru manipularea pieţei de capital, în legătură cu o serie de tranzacţii cu acţiunile ACI Bistriţa derulate pe piaţa RASDAQ în perioada 2007-2008.
Banca Transilvania (BT) susţine că a luat la cunoştinţă de trimiterea în judecată, de către DIICOT Cluj, a unor angajaţi ai BT Securities, pentru presupuse acţiuni privind manipularea pieţei de capital. "În urma unei analize interne, dar şi după consultarea unor specialişti în domeniu şi având în vedere opinia publică a CNVM, Banca Transilvania a ajuns la concluzia că tranzacţiile realizate au fost uzuale, în conformitate cu normele pieţei pe care au fost operate", se arată într-un