Zahărul a sărit de 4 lei kilogramul, iar uleiul autohton mai are puţin şi ajunge din urmă uleiul de măsline. Cartofii şi ceapa se învârt în jurul a 2-2,5 lei/kg, şi tot pe acolo rădăcinoasele. Roşii, ardei, castraveţi, vinete, varză, nu luăm în discuţie, nu-s de sezon, deci sunt de fiţe - nu te apropii.
Şi tot de fiţe au ajuns şi ciupercile sau orezul. Pâinea, habar n-am ce preţ să evidenţiez, că la câte sortimente sunt acum, Dumnezeu mai ştie care ar fi exemplul cel mai bun! Cert este că sub 0,8 bani, cel puţin în zona mea, nu se mai găseşte. Şi la cât cântăreşte, dacă-ţi pui mintea, până acasă dai gata o franzelă. Nici fasolea nu mai e ce a fost odată, căci la cât costă nu prea mai poţi să spui că e mâncarea săracului. Iar dacă vrei să mai adaugi şi o urmă de afumătură, mai bine te laşi păgubaş, banalul ciolan a sărit de 15 lei/kg.
Nu mi-am propus să fac un mercurial astăzi, dar pur şi simplu sunt revoltată. Mi-e groază să mai fac piaţa. Toate sunt exagerat de scumpe! Toate. Fructele sau legumele, ouăle, laptele sau produsele lactate, carnea şi preparatele din carne. Încălţămintea, îmbrăcămintea, parcă-ar fi cusute cu fir de aur.
Nu ştiu alţii cum sunt de se relaxează prin shopping, dar pe mine, vă jur cu mâna pe inimă, mă vlăguieşte complet! După un simplu şi necesar tur prin magazine, nici apă plată nu-mi mai trebuie. Ce bine, că şi asta a sărit deja de 2 lei sticla!
Institutul Naţional de Statistică a dat recent publicităţii un studiu conform căruia românii cheltuie în medie 90% din venituri pe chestii ce ţin de strictul necesar: hrană, utilităţi şi întreţinerea locuinţei, plata serviciilor, impozitelor şi taxelor. Cea mai mare parte însă, 41%, se duce pe alimente. Aceasta în condiţiile în care în ţările civilizate media este de 10-15%. Ştiu, aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, diferenţa este foarte mare şi în ceea ce priveşte salari