„Muguraşii” şi „Florile” de Teleorman sunt cele două echipe de dansuri populare, care fac parte din Asociaţia Cultural-Artistică „Liviu Vasilică”.Livia Vasilică este profesoara coregrafă care îi învaţă pe micuţii de la „Muguraşi de Teleorman” şi pe cei mai mari de la „Flori de Teleorman” pasul tradiţional de dans teleormănean. Întreaga activitate este benevolă, iar Livia o face din dragoste pentru dansul şi portul autohton.
Asociaţia Cultural-Artistică „Liviu Vasilică” a luat fiinţă pe data de de 27 iulie 2005, iar scopul principal al acesteia este cercetarea, sprijinirea, promovarea şi valorificarea folclorului şi a tradiţiilor româneşti. Bazele asociaţiei au fost puse de membrii familiei regretatului interpret de muzică populară Liviu Vasilică. Astfel, asociaţia culturală şi-a propus să ducă mai departe tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti prin Şcoala de folclor. Aceasta îşi desfăşoară activitatea sub îndrumarea Liviei Vasilică, care doreşte să urmeze exemplul tatălui ei şi să reuşească să aducă copiii şi tinerii mai aproape de valorile culturii populare. „În cadrul asociaţiei, copiii au dobândit cunoştinţe despre portul tradiţional din Teleorman şi au învăţat dansuri populare. Sunt în jur de 20 de dansuri pe care le predau aici printre care: hora în două părţi, hora minţită, „bugeacul sărit şi şchiop”, „ bugeacul de la Plosca”, „jianul”, „sârba” şi multe altele”, a spus Livia Vasilică.
„Muguraşii”şi ”Florile”, premiate la concursuri şi festivaluri
Echipa de dansuri populare „Muguraşi de Teleorman” este formată din copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani. Peste 200 de copii au făcut parte din echipă, în cei cinci ani de când există „Muguraşii”. La ora actuală, ansamblul de dans este alcătuit din 15 copii, care au debutat pe scenă în cadrul Festivalului de folclor „Hai la hora mare”, desfăşurat anul trecut la Zimnicea. Deşi concursu