Premierul Emil Boc a catalogat cererile adresate cadrelor didactice din Arad, în care sunt obligaţi să declare dacă oferă meditaţii, drept un exces de zel al directorului ANAF Arad şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean, afirmând că profesorii nu sunt obligaţi, prin lege, să facă acest lucru.
Vezi aici toate declaraţiile premierului Emil Boc făcute la postul public de radio.
"Acolo este vorba de un exces de zel atât din partea vicepreşedintului ANAF de la Arad, cât şi din partea inspectorului şcolar de la Arad. Pe de o parte, acel vicepreşedinte ANAF a adresat o scrisoare Inspectoratului Şcolar să-l informeze dacă există cadre didactice care desfăşoară program after school, deci, şi aici, o cerere care reprezintă un fel de exces, iar excesul de zel a fost dus mai departe de inspectorul şcolar, care a adresat, după aceea, tuturor cadrelor didactice să completeze pe proprie răspundere o cerere dacă dau meditaţii sau nu. O asemenea posibilitate nu este cerută de lege, un cadru didactic nu este obligat să declare pe proprie răspundere dacă dă sau nu meditaţii", a spus Boc, la postul public de radio.
El a spus, însă, că în cazul în care un profesor face meditaţii, este obligat prin lege să depună Formularul 200 şi să plătească impozitul aferent.
În urmă cu câteva zile, Inspectoratul Şcolar din Arad a primit o solicitare din partea Direcţiei Fiscale din Arad, pe care le-a distribuit şcolilor din judeţ. Dascălii sunt întrebaţi dacă încasează bani în regim after-school. Vezi aici detalii.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, pentru Mediafax, că Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad a răspuns, aşa cum este legal să o facă, unei solicitări a ANAF Arad referitoare la prestări de servicii cu plată în sistem after school, Ministerul Educaţiei nefăcând nicio cerere de acest fel la ISJ.