Pastele pot fi preparate în nenumărate moduri şi pot fi consumate la fel de bine ca mâncare caldă, pe post de salată sau ca desert. Iată patru reţete uşoare, pe care le poţi testa chiar dacă nu eşti o bucătăreasă foarte pricepută. Tuburi cu busuioc şi roşii
Ingrediente: 500 g paste tuburi, două conserve de roşii decojite, cinci linguri ulei de măsline, cinci căţei de usturoi, piper alb, sare, busuioc proaspăt, 100 g caşcaval ras sau parmezan, 100 g măsline.
Mod de preparare: se fierb pastele în apă cu sare şi o lingură de ulei, cam 15 minute, amestecând din când în când, ca să nu se lipească. Se scurg apoi într-o sită încăpătoare şi se prepară sosul. Se pune restul de ulei într-o cratiţă şi se rumeneşte în el usturoiul pisat.
Când este gata, usturoiul se scoate şi se adaugă roşiile mărunţite. Se lasă câteva minute la fiert cu sare şi piper, după gust. Sosul se toarnă peste paste, direct în farfurie, şi se adaugă caşcavalul ras, măslinele şi frunzuliţele de busuioc.
PONT: Dacă vrei să fie mai consistente, poţi adăuga la prăjit şi 200 g carne tocată sau tot atâta şuncă de Praga tăiată cubuleţe. Salată cu ton şi ouă
Ingrediente: 500 g paste spirale, două roşii, o salată verde creaţă, patru ouă fierte tari, două conserve cu bucăţi de ton, un ardei gras, sare, piper, ulei de măsline, suc de lămâie.
Mod de preparare: se fierb pastele, 10 minute, în apă cu sare şi ulei. Se scurg şi se răcesc sub jet de apă, apoi se pun într-un castron.
Se spală legumele şi se scurg de apă, iar roşiile şi ouăle se feliază şi se pun peste paste. Se toacă mărarul, iar salata şi ardeiul se taie în fâşii şi se amestecă împreună cu pastele şi cu tonul scurs de ulei. Se pun sare, piper şi lămâie, după gust. Tăiţei cu mac
Ingrediente: 300 g tăiţei, 50 g mac, 100 g dulceaţă, trei linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilat, o lingu