"Imi place sa rad. In primul rand de mine"
- "Cele doua cuvinte", ultima melodie a trupei TAXI - lansata anul trecut, contine o ecuatie sentimentala cu multe necunoscute: "te iubesc". De ce a devenit iubirea asa de complicata in ziua de azi? Chiar credeti ca barbatii si femeile sunt asa cum spun psihologii, martieni si venusiene?
- Dandu-mi seama ca am o problema legata de exprimarea sentimentelor si stiind ca greseala recunoscuta e pe jumatate iertata, m-am gandit ca, daca recunosc, sotia mea n-o sa aiba incotro si-o sa fie obligata sa ma ierte pe jumatate. Sigur ca am fost extrem de bucuros sa constat ca nu sunt singurul in aceasta situatie. Si o sa-mi permit sa repet ceea ce am spus acum cativa ani: dragostea e simpla; doar noi, cand iubim, o complicam.
- La fel ca si Mos Craciun, pe care tocmai l-am celebrat, iubirea a devenit si ea consumista. E pretutindeni, dar taina ei s-a pierdut. Cum s-o intoarcem la ce a fost?
- Poate sunt eu iremediabil desprins de realitate, dar dati-mi voie sa cred ca iubirea (aia adevarata) n-are cum sa devina un bun de larg consum.
- Comportamentul public si muzica dvs. va recomanda ca pe un tip cerebral, campion mai degraba la glume decat la suspine. Chiar si ultima melodie dedicata iubirii e tratata cu mult umor. Cum se impaca rasul cu dragostea?
- Dac-as fi fost un tip cerebral, mi-as fi gestionat existenta (in masura in care acest lucru e posibil, desigur) dupa criterii legate strict de ratiune. Si nu e cazul. In ceea ce priveste rasul, recunosc, imi place sa rad. In primul rand de mine.
- Pe langa talentul muzical cu care ati fost harazit, sunteti si foarte inteligent. Nepotrivit de inteligent cu nivelul general al valorilor promovate de industria muzicala. Nu va simtiti singur printre ceilalti confrati?
- Raspunzand la-ntrebarea asta ar ins